Billetter? Service? Ikke billettservice!

Vanligvis er jeg flink til å prioritere frustrasjoner og overser glatt irriterende nettsteder ved å slutte å bruke dem. Nå har billettservice.no irritert meg litt for lenge og de er dessverre vanskelige å unngå dersom man ønsker å leve et normalt liv i dette landet. Her er min klagesang.

Nyhetsbrev

I min brukerprofil hos Billettservice har jeg sagt klart fra at jeg ikke ønsker nyhetsbrev tilsendt. Her er et skjermbilde fra mine sider:

Likevel får jeg jevnlig nyhetsbrev fra billettservice tilsendt. I meldingene står det:

Ønsker du ikke å motta fremtidige utsendelser av nyhetsbrevet, kan du melde deg av på din brukerkonto på www.billettservice.no.

Dette er altså feil. Når jeg logger meg inn på nettstedet får jeg bare bekreftet det jeg alltid visste: jeg har aldri bedt om noe nyhetsbrev.

En uhøytidlig rundspørring på efn-lista viser at jeg ikke er det eneste som opplever dette. Flere har meldt fra om problemet til billettservice med varierende hell. Det virker klart at billettservice med forsett sender nyhetsbrev til mange som ikke ønsker det.

Blekksprut

Når man kjøper elektroniske billetter fra Billettservice får man en PDF-fil tilbake. Så langt er alt vel. Når man skal skrive ut PDF-fila (man må ha med seg fysiske billetter til arrangementet) oppdager man dessverre at billettene nærmest tømmer skriveren for dyrt blekk. Billettene er ikke så store, men reklamefeltene under tar mye plass. Og de gjentas på hver eneste side, med kun en billett per side.

Du kan se billetten på høyre side. Her spruter det farger, og det er mye sløsing av papir, dyrt blekk og tomme fargepatroner. Alt for at Billettservice skal drive reklame for seg selv. For sikkerhets skyld ber de deg ta med hele siden til arrangementet.

Nettadressen de oppgir i det store oransje feltet funker forøvrig ikke lenger.

Ikke på vilkår

I Billettservice.no sine vilkår for bruk finner vi denne teksten:

Ved å bruke eller besøke denne siden aksepterer du våre vilkår for bruk.

De hevder altså at, ved å klikke seg inn på nettsiden har man akseptert en avtale som begrenser bruken av siden. Dette er selvfølgelig tullball; man aksepterer ikke avtaler ved å følge en lenke på nettet. Det er norsk lov som regulerer bruk av siden. Videre står det:

Det er heller ikke tillatt å publisere linker til vårt nettsted uten spesiell tillatelse.

Dette er, om mulig, enda mer tullete. Billettservice hevder her at jeg ikke har lov å lenke til nettstedet som heter www.billettservice.no uten tillatelse fra dem. Forrige setning inneholder fem lenker til nettstedet og jeg har dermed brutt vilkårene. Dette vil få alvorlige konsekvenser for meg:

Ved misbruk anmelder Billettservice AS saken til politiet og tar rettslige skritt for å få kompensasjon for eventuelt økonomisk tap eller skade.

Jeg ser fram til å lese politianmeldelsen.

Håkon 2007-09-12