Tvn-omtaler tirsdag 8. juni

SERIESTART: BALKI OG LARRY (Reprise)

”Nå er de tilbake, disse totalt forskjellige fetterne som til tross for sine ulikheter og stadig konfrontasjoner er verdens beste venner.

Larry som er fullblods amerikaner i Chicago får plutselig livet sitt snudd på hodet når hans ukjente fetter Balki, fra Middelhavsøya Mypos kommer for å bo hos ham. Larry prøver så godt han kan å få Balki til å trives i sitt nye hjemland, men det er ikke alltid like lett...

I kveld blir Balki bitt av børsbasillen. Han tror han har funnet en gullgruve når han oppdager børsen via en reklamebrosjyre i posten.

Larry prøver å få ham fra å investere hele sin kapital på 58 dollar og 10 cent, men ender opp med å låne ham penger slik at han får kjøpt flere aksjer.

Pengekarrusellen er igang. Men kan dette gå bra?

I hovedrollene møter vi Mark Linn-Baker og Bronson Pinchot.

DE 7 UTVALGTE (The right stuff)

”Amerikansk film fra 1983 basert på boken «The right stuff» av Tom Wolfe med Sam Shepard, Scott Glenn, Ed Harris, Dennis Quaid og Fred Ward i hovedrollene.

Piloten Chuck Yeager skrev historie sent på førtitallet da han fløy det første amerikanske rakettdrevne flyet X-1. Dette var starten på kappløpet mellom Russland og USA om å være den første stormakten med en mann ute i verdensrommet. Før kampen er avgjort har det amerikanske folket utvnevnt de kommende astronauter til nasjonalhelter.

I kveldens film møter vi heltene, deres koner og de problemer og farer de konfronteres med.

Regi: Philip Kaufman.