USENIX

USENIX er en meget aktiv organisasjon innefor UNIX-miljøet og kringliggende områder som X11 og Mach. Prosjekter som presenteres på USENIX-konferanser kjennetegnes best med ånden de unnfanget i: åpenhet, idealisme, samt en god porsjon kyniskhet.

Richard Stallman, lederen av GNU-prosjektet, er en verdig representant for den idealistiske delen av USENIX.

I tillegg til en rekke mindre seminarer arrangerer USENIX to hovedkonferanser i året. Vinterkonferansen -93 ble avholdt i San Diego, og omlag 30 prosjekter ble presentert. Konferansen hadde denne gang ikke noe spesialtema (tidligere har f.eks sikkerhet og multimedia vært tema), og prosjektene fordelte seg på en rekke områder. Spesielt interessante var:

Borenstein var invitert for å fortelle om MIME som er et forsøk på å standardisere multimedia meldinger i Internettet. Hans nedenfra-opp strategi (bruk de formater vi har i dag og som vi vet hvordan skal behandles) passer ikke helt sammen med standarder som X.400 og ODA. Jeg gjengir her endel av hans uttalelser:

Mannen er ikke objektiv, men han er i hvert fall morsom.

Borenstein lanserte også ideacuteen om å lage en elektroniske avis basert på MIME. Navnet er klart The Electric Eclectic men resten er åpent for den som måtte være interessert i å hjelpe til.